.

Tehnica Coerentei Rapide




Cercetăriile Institutului Heartmath, din ultimii 18 ani, au adus contribuţii seminificative pentru înţelegerea practică şi ştiinţifică a psihologiei stresului, interacţiunii inimă-creier şi performanţă. Aceste cercetări au dus la crearea mult premiatelor tehnologii: emWave Personal Stress Reliever® şi emWave® PC.

Pentru a vedea detalii accesaţi chiar filmuleţe ale institutului, traduse in limba română pe canalul meu youtube http://www.youtube.com/user/coerentaglobala
Toate filmele de pe acel canal au traducere în limba romană si în caz ca nu e activată subtitrarea gasiţi instrucţiuni simple aici: Cum activez subtitrari pe youtube

Folosind tehnologia emWave şi tehniciile Heartmath atingeţi starea psihofiziologica optima în care veţi lucra la performanţe optime. Marturiile celor care practica confirma acest lucru clar iar reputaţia Institutului Heartmath provine tocmai din validitatea acestor tehnici şi tehnologii care sunt folosite de numeroase spitale şi clinici, de cei de la NASA, de sportivi şi antrenori foarte recunoscuţi. (detalii pe www.heartmath.com)

Aici vreau să ofer o tehnică deosebit de eficientă şi rapidă pentru eliberarea stresului oricând, oriunde şi îmbunătăţirea stării generale de sănătate.

Tehnica Coerenţei Rapide

Originalul în engleză îl găsiţi la adresa http://www.heartmath.org/about-us/quick-coherence-technique-for-adults.html

Creaţi o stare de coerenţă în aproape un minut cu simpli, dar puternici paşi ai Tehnicii Coerenţei Rapide®. Folosing puterea inimii tale ca să echilibrezi gânduriile şi emoţiile, poţi dobândi energie, claritate mentală şi să te simţi bine rapid oriunde. Foloseşte Coerenţa Rapidă în special cănd începi să simţi o emoţie care te seacă de vitalitate cum ar fi: frustrare, iritare, anxietate sau mnie. Găseşte o senzaţie de comfort şi armonie interioră care este se reflectă într-un mod mult mai echilibrat în ritmuriile inimii, facilitând funcţionarea creierului şi acces crescut câtre inteligenţă superioară.


Tehnica Coerenţei Rapide pas1
Tehnica Coerenţei Rapide te ajută să creezi o stare de coerenţă, oferindu-ţi astfel acces către inteligenţa inimii tale. Foloseşte puterea inimii tale ca să-ţi echilibrezi gândurile şi emoţiile, ajutându-te să atingi o stare de neutralitate, stabilă pentru o gândire clară. Este o tehnică puternică care te conectează cu zona energetică a inimii tale ca să te ajute să eliberezi stresul, să echilibrezi emoţiile şi să te simţi mai bine rapid.


Coerenţa Rapidă® te va ajuta să găseşti un sentiment de comfort şi armonie interioară care se va reflecta în ritmurile inimii. Inima este un generator primar de ritm în corpul tău, influenţând procesele creierului care controlează sistemul tau nervos, funcţia cognitivă şi emoţia. Ritmuri ale inimii mai coerente facilitează funcţiile creierului, oferindu-ţi acces mai înalt către inteligenţa ta superioară astfel poţi îmbunătăţii atenţia, creativitatea, intuiţia şi nivele superioare de a lua decizii. Când eşti în starea în care ritmuriile inimii sunt coerente, performanţa ta este maximă - ce atleţii numesc "zona", "eram în stare". Te simţi sigur pe tine, pozitiv, concentrat, calm şi totuşi energizat.


Pasul 1: Atenţie pe inimă. Puneţi atenţia în zona din jurul inimii, în centrul pieptului. Dacă, preferi, primele dă-ţi când încerci, pune mâna pe centrul pieptului că să te ajute să-ţi menţii atenţia acolo.

Pasul 2: Respiraţia Inimii. Respiră adânc dar normal şi simte cum respiraţia intră şi iese prin centrul pieptului. Când inspiri simte ca şi cum respiraţia intră prin inimă şi în timp ce expiri simte cum iese prin acea zonă. Respiră încet şi natural, puţin mai adânc decât normal. Continuă să respiri confortabil până când iţi găseşti un ritm propiu care ţi se potriveşte.


Pasul 3: Simţirea Inimii. În timp ce menţii atenţia pe inimă şi respiraţia inimii, activează un sentiment pozitiv. Aminteşteţi o trăire pozitivă, un timp când te-ai simţit minunat în interiorul tău şi readu starea aceea ca şi cum intri în memorie şi o retrăieşti complet. Unul dintre cele mai uşoare metode de a genera un sentiment pozitiv, bazat pe trăirea din inimă este să-ţi aminteşti un loc special unde ai fost sau iubirea pe care o simţi pentru un prieten apropiat sau membru al familiei sau animăluţ. Acesta este cel mai important pas.


Coerenţa Rapidă® este utilă în special când începi să simţi o emoţie care te seacă cum sunt: frustrarea, iritarea, anxietatea sau stresul. Folosind Coerenţa Rapidă la pornirea emoţiilor negative mai puţin intense le poţi transforma în ceva pozitiv înainte să escaladeze în ceva grav. Această tehnică este în special utilă după ce ai avut vreo ieşire emoţională necontrolată întrucât te aduci repede în echilbru.


Poţi face Tehnica Coerenţei Rapide® oricând, oriunde şi nimeni nu va şti că o faci. În mai puţin de un minut, crează schimbări pozitive în ritmurile inimii tale, transmite semnale puternice către creier care pot să-ţi îmbunătăţească starea. Aplică această tehnică rapidă la începutul fiecărei dimineţi, înainte sau în timpul telefoanelor, întruniriilor, în mijlocul unei conversaţii dificile, când te simţi copleşit sau presat de timp, sau oricând pur şi simplu vrei să o practici pentru aţi creşte coerenţa. Deasemenea poţi folosi Coerenţa Rapidă oricând ai nevoie de mai multă coordonare, viteză şi fluiditate în reacţii.
.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu